25 Eylül 2008 Perşembe

Dualitenin Bir Yanına Tutunduğumuzda

Birkaç gün önce eski notlara göz gezdiriyordum. İngiltere'deki Dharma Facilitators Program'da Mayıs 2005'te Christopher Titmuss'un söylediği bir sözü gördüm. Başını sonunu not almamışım, kendi başına öylece duran bir söz. Üzerinde düşünmek, yaşamda uygulanışına bakmak, gerçeği yansıtıp yansıtmadığını görmek için dikkatime aldım. Bir görüşü olan varsa ve paylaşırsa, sevinirim.

"Dualitenin bir tarafına yapıştığımızda, tutunduğumuzda; diğer tarafı davet etmiş oluruz ve o tarafı deneyimleriz. Örneğin mükemmeliyetçiler mükemmel olmayanı deneyimleyeceklerdir."



Not: Bugün 15. gün...

3 yorum:

  1. birinin mukemmelliyetçi tarafını ancak, mukemmel olmayana tavrıyla görürüz..Birinin iyi kalpli olduğunu da ancak, kötü olaylara karşı sergilediği tutumla anlarız.Yaşadığımız dualitede denge yoktur.Aslında nötr ve dengede olamayız hiç birşeye..Ölüme ağlar, doğuma seviniriz yine de.. Biz özü ve sevgiyi deneyimlemeye geldigimiz bu dunyada, nötr kalabildiğimizde bunu gerçekten başarabileceğiz..Ama yaşadığımız hayat bizi negatifleri gormeye daha yatkın hale getirdi. Nötr (Dengede) olamadığımız için , yapmamız gereken en azından pozitiflere odaklanmaktır demişti bir hocam bu söze benzer. O yüzden herşeyin –dengedeki diğer tarafı da karşımıza çıkar belki de...Oradaki dengeyi anlamak adına...Şanslı olanlar, pozitflere odaklanarak büyürler..

    Çok derin bir söz açıkçası .. Üzerine çok şey yazılabilir.. Benim buraya yazdıklarım sadece sözün üstüne kendimce sesli düşünmelerimdi..Hala üstüne düşünüyorum:)

    teşekkürler bu paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. belki de ak'la kara'da ısrarcı olmaktan vazgeçip griyi görmek gerekiyordur...???

    YanıtlaSil
  3. Farklı açılardan bakmama yardımcı olan yorumlarınız için çok teşekkürler.

    Çoğunlukla yaşamımızda bir şeylere meyilli yaşıyoruz, o zaman da zihnimiz tamamen özgür olmuyor. Belli bir koşullanmanın, tercihin sınırlılığında sıkışıp kalıyoruz. Diğer ucu yaşayarak, acaba bu tutunmalarımızı bırakmamız dersini mi almaya çalışıyoruz?
    Üstünde düşünmeye devam ediyorum...

    YanıtlaSil