18 Nisan 2008 Cuma

İyi Dilekler

"Endişe ve korku kuşları başının üzerinde uçabilir.
...Bunu değiştiremezsin.
Ancak saçlarının arasında yuva yapmalarını,
...İşte bunu önleyebilirsin."

Çin Atasözü

The birds of worry and fear fly above your head,
... this you can not change.
But that they build nests in your hair,
... this you can prevent.

Bugünkü söz İngiliz annem dediğim Mrs.Twiss'ten. Yıllar önce gönderdiği bir kartta yazmıştı. 15 yıl olmuş tanışalı. Hemen kaynaşmıştık. Yıllar içinde de aramızda derin bir bağ oluştu. Bugün onun doğumgünü. Tam bilmiyorum kaç yaşına girdi, sekseni geçeli epey oldu. Talihsiz nice anılarla dolu zor bir hayat geçirmiş. Birçok kayıp, hastalık, bakıma muhtaç insanlar. Şimdi kuzeyde bir köyde yaşıyor, ömrü boyunca hep yaşamak istediği bir yerde. Elmasını hala yarım yiyor, sonra bahçedeki kuşlara bırakıyor, "bu da kuşların hakkı" diye. Bir dua listesi var, bir gün göstermişti, uzunca bir liste. Her sabah kalkıp, listedeki kişilere, televizyonda seyrettiği zor durumdaki ülkelere ve tüm dünyaya dua eder yıllardır. Bütüne katkısının bir bölümü böyle.

Bugün siz de bana katılmak ister misiniz ona iyi dilekler göndermekte? Mutlu olsun, sağlıklı olsun, içi huzurla dolsun, hep destek ve dayanışma olsun yaşamında, sevgi ve sıcaklık yaşasın, yürekten bağlantılar kursun. Ve de yüreğimize başka ne gelirse.

Sonra da başka tanıdığımız insanlar için iyi dileklerde bulunalım, ne dersiniz? En yakınlarımız, şimdi bulunduğumuz odada olanlar, tanımadığımız ama şimdi pat diye aklımıza gelenler, hatta bunlar çok kızdıklarımız olsa bile. Herkes mutlu olmak istiyor, her varlık, bunu çok talihsiz yollarla yapmaya çalışanlar bile. Hepsi için iyi dileklerde bulunalım, şefkat iç alemimizi doldursun...

Bu satırlara gözü değenler ilham dolsun, sevgiyle dolsun taşsın, bilgelikleri artsın, özgür olsunlar... diliyorum.


2 yorum:

  1. Merhaba Hale'ciğim,

    Nasıl güzel, nasıl güzel satırlar bunlar.

    Hep diyorum ya sana sen çok başkasın diye. Bugün bir kez daha gördük farkı :) İyi dileklerde bulunmak için alanı genişletme önerini çok iyi buldum. Sağol-varol.

    Mrs.Twiss'i sayende tanımış ve kendisinden hediye almış biriyim. Bugün bir hediye daha aldık. Çok anlamlı bir söz gerçekten. Başucu sözü olmalı bu da.

    Gönlünce bir yaşamı olsun, sağlıklı, huzurlu, mutlu. Neye ihtiyacı var ise kolaylıkla elde etsin.

    Sana da teşekkürler. Sayende tanıdık.

    Sevgiler...

    Seda

    YanıtlaSil
  2. Sedacım,
    Kendimi hakikaten çok zengin hissediyorum. Öyle tek düzeliğin dışında güzelliklere tanık oluyorum ki. Birbirini hiç tanımayan, ayrı ülkelerde, ayrı dillerde, ayrı yaş dilimlerinde iki insan birbirleriyle bir şekilde gönül bağlantısı kuruyor, birbirlerine hediyeler gönderiyor. Birbirlerine iyi dileklerde bulunuyor. Bu gönül zenginliğindeki insanlarla yaşadığım, bunlara tanık olduğum için, çok şükür. Sevgiyle kucaklıyorum...

    YanıtlaSil