23 Haziran 2009 Salı

Vizyon - Eylem...

Babamın vizyonu, eylemi ve ürünü... Haziran, 2009

" Vizyonu olmayan eylem yalnızca bir meşguliyet/ kuru koşuşturmadır.
Eylemi olmayan vizyon ise semeresizdir/faydasızdır/kısırdır."

"Action without vision is just busyness,
Vision without action is fruitless."

May East'in bir sunumundan...


Yaşamlarımıza baktığımızda nedir durum? Vizyonumuz, görüşümüz var mı? Gerçekten en önem verdiklerimizle, iç değerlerimizle örtüşüyor mu vizyonumuz? Vizyonumuzla eylemlerimiz, uğraşlarımız, yaptıklarımız, söylediklerimiz uyuşuyor mu? Yoksa ne için yaptığımızı unuttuğumuz işler için mi enerji tüketiyoruz?

Peki harika değerlerimiz ve yürek özlemlerimiz var da, eylemlerimiz de bunlara eşlik ediyor mu? Yoksa yeterince oturursak, bir gün o güzel dileklerin gökten başımıza düşeceğine mi inanıyoruz? Bizim neslin tanıdığı Tatlı Cadı Sementa bile burnunu oynatıyordu, ya biz parmağımızı oynatıyor muyuz? Yoksa gerçekten yüreğimizden gelmeyen işlere o kadar çok zaman ve enerji veriyoruz ki, yorgunluktan başka bir şey yapacak halimiz mi kalmıyor?

Ne durumdayız? Yaz ayları bazılarımız için yenilenme, toparlanma, değerlendirme, üzerinde gittiğimiz rayın uygunluğuna bakma fırsatları sunuyor...

Özümüzün sözümüzün, içimizin dışımızın, fikrimizin zikrimizin, vizyonumuzun eylemimizin bir olduğu nice an'lar dileğiyle...


2 yorum:

  1. Selam Hale,

    Judy'nin "connecting with the intelligence of nature" eğitiminden sonra görüşemedik ama yazılarını takip etmeye çalışıyorum.

    Bugünkü yazının şu anki halimize çok uygun olduğunu gördüğümden basıp evdeki panomuza astım.

    Ellerine ve beynine sağlık...
    Sevgiler,

    Meltem U.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Meltem...

    Ne güzel sürpriz... Epey zaman olmuş... Ne de güzel bir eğitimde beraberdik..
    Bir seyahate gitme ihtimalin vardı, vizyon eyleme geçebildi mi, yoksa daha uygun bir fırsat mı bekliyor?

    Bu yazının sana hatırlattıkları, düşündürdükleri umarım evdeki panodan yeni farkındalıklara, içgörülere, yaşama geçirmelere vesile olmaya devam eder. Senden ilham aldım, ben de buzdolabımın üzerine koydum, sanki "her eve lazım" aletlerden biri gibi bu söz :))
    Sevgiyle

    YanıtlaSil