19 Kasım 2008 Çarşamba

Yola Işık Tutan Sözler: Işığını Büyüt

Bugün Findhorn'un üç temel taşından biri olan Eileen Caddy'nin "İçimizdeki Kapıları Açmak- Opening Doors Within" (Epsilon Yayınları, tercüme İpek Cihan Bilgin, editör Füsun Sanaç) kitabından 12 Kasım'a denk düşen paragrafı paylaşmak istiyorum:

"Ruhsal yaşamında yolunun çok uzun olduğu duygusuyla vakit kaybetme. Bunun yerine, katettiğin yolu farkedip güçlü ve cesaretli ol ve bunun için sonsuz şükran duy. Şükran duyman gereken ne kadar çok şeyin olduğunun farkına var. Kendini güzel düşünceler, güzel olaylar ve güzel insanlarla sarmala. Her şeyde ve herkeste gerçeğin ışığının parıldadığını gör. İçindeki ışığın özünden yayılıp pırıl pırıl parlamasına izin ver. Bil ki o ışığı hiç bir şey söndüremez, senin içindeki olumsuzluktan başka. Bu yüzden her zaman olumlu ol. Daima ışığın yolunu seç; karanlığı göz ardı et ve ona güç verme. Dünya’da ruhsal açlık büyüdükçe, ışığa da daha fazla ihtiyaç var, o yüzden ışığını büyüt ve parlat. Işık ol ve bırak ışık senden yayılsın; karanlığı uzaklaştırsın. Sevgi ol ve bırak sevgi senden özgürce aksin; dünyadaki o muazzam ihtiyacı karşılasın."

3 yorum:

  1. Ne kadar guclu sozler... sagol tekrar Hale!

    YanıtlaSil
  2. Guclu sozlerin, guclu eyleme donusmesini, isik olup heryerde mevcut olmasini, sevgide ve huzurda OLmamizi hepimize diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Şükran ve şükür demişken 29 Ekim'de yeniay dileklerimi yazmak için kağıt kalem aldığımda, ne yazsam ne yazsam diye kendime sorarken içimden bir ses dedi ki"bugüne kadar dilediklerinden ve niyetlerinden gerçekleşenler için hiç şükrettin mi?" Düşündüm ki teker teker şükretmedim. Tabii ki sabah kalkınca, işe gelince, akşam evime dönünce ve gün içinde başka şeylere şükrediyorum.

    Aldığım kağıt ve kalemi anneme verdim, ben yeni niyet ve dilekte bulunmadım. Sonra o akşam herşey için toplu bir şükretme çalışması yaptım. Şimdi içtiğim her bir bardak çay, aldığım her fazla nefes, bitirdiğim her iş, öğrendiğim her yeni bilgi, satın alabildiğim her yeni kitap, aldığım her mutlu ve sağlıklı insan haberi, düzelen bir olay gibi durumlara anlık şükrediyorum.

    Sonuç olarak kendimi daha iyi hissediyorum.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil