13 Kasım 2008 Perşembe

Yeni Kervan Yola Çıkıyor...

Bundan bir süre önce Mevlana’nın bir sözünden ilham alarak, Mevlana’nın ışığını takip ederek, yola çıkmıştık. Bir süre sonra bir bakmıştık bir kervan olmuşuz. Aklımıza geldiklerinde içimizde huzursuzluk hissettiğimiz kişilere 40 gün boyunca iyi dileklerde bulunmuştuk.

Var mısınız yeni bir kervanla yola koyulmaya?

Bu kez son birkaç gündür yazdığımız yazıların devamı niteliğinde bir iyi dilekler kervanı oluşturalım.

İçinde yaşadığımız coğrafya ve dünyamız için, bütün için çam sakızı çoban armağanı bir katkıda bulunalım.

Türkiye ve Dünya eşzamanlı olarak karmaşık bir dönemden geçiyor. Ekonomik, siyasi, psikolojik pek çok sıkıntı var. Diyorum ki, 40 gün boyunca Türkiye’ye ve Dünya'ya iyi dileklerde bulunalım hep beraber, ne dersiniz? Bir arada enerjilerimizi belli bir süre birleştirirsek, belki bu sürecin en yüksek yarara olacak şekilde gelişmesinde bizim de bir katkımız olabilir.

40 gün boyunca,
hem Türkiye,
hem Dünya için
diyebiliriz ki: (örnek)

Bütünün (yani hem hayvanların, hem bitkilerin, hem canlıların, hem cansızların, hem görünenlerin, hem görünmeyenlerin, hem dünyadakilerin, hem evrenlerdekilerin, kısaca tüm varlıkların) en yüksek iyiliğine olacak şekilde,

Türkiye’deki ve dünyadaki tüm varlıkların ve içlerinden biri olarak benim kalbimiz sevgiyle, şefkatle dolsun. Sevgiyi hissedelim. Kalbimizin aynasını parlatalım.

Gerçeği açıklıkla görebilelim. Her an farkındalıkla uyanık olalım. Gerçekten, bilgelikten, sükunetten, şefkatten kaynaklanan eylemlerimiz olsun. Eylemlerimiz dürüstlük, özen, empati, sevgi, saygı, şefkat, düşüncelilik, uyum, farkındalık, yüksek bilinç içinde olsun.

Birlik bilincini idrak edelim ve eylemlerimizi, seçimlerimizi bu bilinçle yapalım. Sevginin yaşama geçmiş hali olalım
.”

Elbette her gün kendi içimizden neler geliyorsa, yoksa ille bu sözlerle bu şekilde olması gerekmiyor. Ancak böyle genel dileklerin daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Zira hükümet şöyle bir karar alsın, şu ülke askerlerini şuradan çeksin gibi somut dilekler uygun düşmeyebilir. Zira büyük resimde en uygun eylemi şu anki bilincimizle algılayamıyor olabiliriz. Zaten yukarıdaki gibi dileklerle hükümetlerin, karar mekanizmalarının bütünün en yüksek iyiliğine olan kararları almalarını dilediğimiz için, daha toptan bir dilek oluyor gibi geliyor bana.

Bu yazıları dünyanın çeşitli bölgelerinden Türkçe bilen insanların okuduğunu görüyorum. Başka coğrafyalarda yaşayanlar bize yazarlarsa, Dünya içinde o ülkeye biz de ayrıca iyi dileklerde bulunuruz...

Bu süreçte iyi dileklerde bulunmanın yanında, her gün: “Bugün bütüne katkıda bulunmak için ne yapabilirim? Yaşamın güzelliğini, mucizesini başkalarının da kutlayabilmesi için bugün ne yapabilirim?” diye sorabiliriz ve minicik de olsa bir eylemde bulunabiliriz bu niyetle.

Birkaç yıldır aklımda olan, bir yıl önce start alan, ancak hala ayaklarını yerden kaldırıp uçamamış bir proje var: “Hayatı Birlikte Kutlamak için Katkım Olsun”. Ne yapabilirim diye sorduğumuzda bize önerilerle ilham verecek bir web sitesi. Henüz başlangıç aşamasında kalmış bir halde, belki burada sizlere duyurduğuma göre, enerjimi bu siteye yoğunlaştıracak zaman gelmiştir. "Bütün için ne yapabilirim bugün?" diye sorduğumuzda belki ilham almak için, bu siteye bakabiliriz. www.katkimolsun.org (Bu yazıyı yazdıktan sonra, “Dur misafirler gelmeden, ortalığı biraz toplayayım. Birkaç madde daha ekleyeyim, kimi maddelere ‘daha yapım aşamasında’ yazayım” diye sitenin admin/kontrol paneli bölümüne gireyim dedim. Heyhat, son girişimin üzerinden aylar geçmiş, ne yaptımsa giremiyorum. Ne mesajı var acaba? Siteye giren misafirler olursa, dağınıklığın kusuruna bakmayın :) Yine de içeride ilham verecek birkaç öneri bulunabilir belki. Metinler içinde altı çizgili olanları tıkladığınızda daha detaylı bilgiye ulaşabiliyorsunuz.)

Şimdi…

Sizden bir de ricam var. Bakın bunca zamandır -aralarda uzun sessizlikler de olsa- yazıyorum, şimdi ilk defa sizden ciddi anlamda destek rica ediyorum. Eğer bu 40 günlük Türkiye ve Dünyaya iyi dilekler kervanına katılmışsanız ve içinize uygun geliyorsa, lütfen kendinizi gösterin. Bir satır da olsa, sesinizi yorumlar bölümünde çıkarın. Yolcuların birbirinden haberdar olması kadar teşvik eden başka bir şey yok. Geçen sefer bana özelde gelen pek çok yazı oldu ve bunların kişisel yolculuğuma müthiş desteği oldu. Şimdi bu yazıları yorumlar kısmında görelim ki şevklenelim, sinerjiyi fark edelim, ilham alalım. Yazacak bir şey bulamasanız da, “ben de yürüyorum” diye üç kelime yazsanız bile bize kuvvet olacaktır.

Hazır mıyız?

Bugün biiiir...



Aramıza yeni katılanlar için: İlk kervan yola 11 Eylül 2008’de çıkmıştı. Yazı başlığı: Yola Işık Tutan Sözler: Eğer Birini Sevmiyorsak.

25 yorum:

  1. hazırım.Böylesi bir adıma katılmamak elde değil.Düzenli olmasada bazı insanların güne ve dünyaya iyi şeyler katmak için uğraş verdiğini bilirken, çoğalarak yürümenin keyfini ve sinerjisini yaşamak isterim.

    Dünyaya ve ülkeye iyi dileklerimizi yollarken, kendi aynamızı parlatarak başlatmak ve enerjimizi büyüterek yaymak kadar iyi bir organizasyon olamaz..

    belki cok yakında, yazılı ve sözel medyada hep hayalini kurduğum " burada sadece iyi haberler var ve burada mutlu insanlar yaşar" diye de geçer cümlelerimiz gerçeğe..

    YanıtlaSil
  2. ben de yürüyorum
    cagla

    YanıtlaSil
  3. Haziriz, yuruyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hale,

    Diyorum ki acaba o 11 Eylül 2008 tarihli kervana katılamayanlar hem dünya için iyi dileklerde bulunsa hem de o zaman niyetlendiği ama katılamadığı kervana katılsa.

    Ne dersin? İki kervan bir arada yürür mü?

    Bana olur gibi geldi.

    Sevgiler,

    Seda

    YanıtlaSil
  5. Ben de aldım azığımı yanıma, katıldım kervana (azıksız yola çıkamam da, eh herkesin kendi huyu kendine).
    Diline sağlık arkadaşcığım. Özlemişim seni ben.

    YanıtlaSil
  6. Güzel gönüllü ...güzel yüzlü arkadaşım...bütün varlığımla bu kırk güne katılıyorum...
    sağ ol...var ol...
    zahide

    YanıtlaSil
  7. Zaten bu yolda yürüyoduk, simdi bereber yürüyoruz...

    Kemal

    YanıtlaSil
  8. ben de yürüyorum... sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Ben de buradayiiim. Haydi hep beraber yuruyoruz.
    Tesekkur ederim Hale cim

    YanıtlaSil
  10. İyi dileklerimi bir saat kadar önce yaparak size katıldım bile, bugünkü yazıyı da şimdi, yani saat 24.00'ü vurmadan okudum. Ve yine bugünün tarihiyle, bu yazımda burada yerini alsın istiyorum.

    Ben de yoldayım, halaydayım, Güzel Arkadaşım, Güzel Halay Başı Arkadaşım; yine ne güzel bir birliktelik başlattın, önayak oldun. Birlikte güzellikler yaratacağımıza inanıyorum. Herkese sevgiler.

    Ayşe Arıca Elmalı

    YanıtlaSil
  11. insanın yalnız olmadığını bilmesi, hele bir de yürürken yanında gönüldaşlarının olması harika bir duygu.
    Birlikte, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  12. Gunaydın,
    Kervana bende bu sabah itibariyle katıldım, yolumuz ugur ola...

    Sevgiyle

    Nurten

    YanıtlaSil
  13. Yol acik, gonul ferah olsun..
    Birlik duygusu insani sevklendiriyor..
    Belgincim yoldamisin? beraberiz :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Tüm yolculara gönülden selamlar... Varlığınızı bilmek yüreğimi kat kat açtı...

    YanıtlaSil
  15. tesekkurler arkadasim. Benim de gonlum bu yolda, hepimiz icin elele...
    Aysegul

    YanıtlaSil
  16. Not in Turkish but ready to go with you. Starting from today, Saturday.
    Sija

    YanıtlaSil
  17. Dün ikiiiiydiiiii, bugün ÜÜÜÜÜÇÇÇÇ!

    Ayşe Arıca Elmalı

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Hale
    Yine senin sozlerin tam zamana ulasmis bana... Ben bugunlerde baya Turkiyeye, Dunyaya kusmus durumdaydim. Zaten oyle ya olaylar ustuste gelir genellikle: kaporomu geri alamadim, tasinma sirketi kotu cikmis, kotu niyetli taksi soforleri, yeni evdeki tuvaletin asagidaki eve dokulmesi, vs... kizginligimi farkettim sonra seni dusundum: yoksa tam beni test etmek için mi bunlar cikiyor karsima? Bu yuzden her zamanki gibi sozlerin uyuyor bana: kizgin olmaktansa iyi dileklerde bulunmak daha cok ise yarar! Ben de yuruyorum yani
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. hani su kervanlarin arkasindan torbasini surukleyerek agir aksak gelen yorgun karakterler olur ya filmlerde, beni de onlardan birisi sayin, olmaz mi?

    sizlere ve tum evrene butunun en yuksek iyiligine olacak sekilde sevgiler, esenlikler;

    Deniz

    not: ben eski deniz, sadece lakabim ortaya cikti;)

    YanıtlaSil
  20. Ne güzel bir bir tanıdıklar katılıyor kervana. Gün içinde iyi dileklerde bulunurken, bir bakıyorum tüm kervandakilere de yayılıyor kalbim, tarifsiz, nedensiz bir neşe kaplıyor içimi. Yolda beraber olmamızın ötesinde bir neşe...

    Marie Helene yine ne güzel paylaşmışsın olanları. Yazdıklarında soyutlar somuta iniyor, okumayı çok seviyorum paylaştıklarını.
    Deniz yine beni güldürdün, hangi ara kaktüs oldun? İnan çizdiğin karakter gözümün önünde canlandı, nasıl güldüm. Bu kervanda çok neşeli karakterler var, dilerim yakında hafifler torban. Hatta belki bir süre sonra taşımaya gerek kalmaz torbanı.

    Bu kervan hali çok ilginç hisler veriyor bana. Sanki fiilen yürüyoruz gibi hissediyorum bazen. Yolda şimdiye kadar gördüklerimi paylaşacağım yakında.

    Tüm yolculara ve yolcuları seyredenlere (bunu yaparken, kendileri de yolda olanlara) yürekten sevgi ve selam...

    YanıtlaSil
  21. Bende varım, sizlerle yürüyüşteyim :)
    Iren

    YanıtlaSil
  22. Halecim;

    icimdeki ozsuyu koruma durtusunden dikenlenivermisim baktim, ben de kendimi kaktusgillerden sayiverdim. dikkatli dokununca batmayan cinsten, merak etmeyin;).

    kervan yurumus, ben hala arkanizdan yetismeye calisiyorum tik nefes. agir agir gidelim arkadaslar manzarayi dikkatle inceleyelim, icimize sindirelim. etraftaki kaktusleri de dislamayalim, onlar da insan:).

    butunun en yuksek iyiligine sevgilerimle;

    Deniz

    YanıtlaSil
  23. ..rakamla 6 gun, zaman olarak sanki ayni noktada duruyorum gibi.. ben duruyorum zaman akip geciyor, bazen kaplumbaganin yuruyusu yavasliginda, bazende cok hizli akip gecmis..
    yolda yururken, yada yuruyemeyip dururken:) kayalara taslara carparken yol arkadaslariminda oldugunu bilmek kirik dokuk yuregime cok iyi geldi.. Tekrar toparlanip yola koyuldum..
    Her birinize ayri ayri tesekkurlerimi sunuyorum..
    Tesekkurler Hale..

    Yeni gunun ilk saatleriyle merhabalasirken, yola koyulurken gonlume koydugum niyetimi tekrarliyorum..bu niyeti sozsel olarak can-i gonulden dileyebilmek rakamla 6 gunu aldi, zamansal hissi uzundu..

    Butun varliklara, Turkiyedeki, dunyadaki..gozumun deydigi her varliga.. sevgilerimi sunuyorum..
    Yola devam arkadaslar..
    iyiki varsiniz, hep yanimdasiniz..
    19 kasim-00.10

    YanıtlaSil
  24. Iyiki beraber yuruyoruz . Bu yol yoksa zor bir yoldu...Hele kuskunler de varsa benim gibi.
    Ama dedigim gibi yanliz olmamamamak en buyuk destek. Tesekkurler iyiki varsiniz.

    YanıtlaSil
  25. Hale, sevgili Hale ve sevgili farkindalik yolculari; bugun 14. gun! Ben 1. gunden beri aranizdayim. Buraya bunu yazmak bugunu buldu. Ben hayalimi sizlerle bir paylasayim, isteyen icinden geldigi gibi evirsin cevirsin dedim ve iste hayalim, asagidaki satirlarda:

    www.
    SevgininYasamaGecmisHaliOlalim
    .net

    1. Bir kisi, kisiler bu 'Turkiye'ye ve Dunyaya Iyi Dilekler'i bakmisiz ki ingilizceye cevirip bizlerle paylasmis. (Ne guzel ben o zaman bu dilekleri turkce bilmeyen arkadaslarimla paylasirdim dunyanin her yerinden)

    2. Bu iyi dilekleri bi bakmisiniz birileri turkcesinden, ingilizcesinden baska, baska dillere cevirmeye baslamis; onlar da bunu bizlerle paylasmis gene!
    (Onemli mi, degil ama gene de bir not: Turkiye'deki yerine hangi dile cevriliyorsa o ulke yazilabilir belki ya da "ulkedeki", "ulkemdeki" gibi bir sekilde kullanilabilir...

    3. SevgininYasamaGecmisHaliOlalim sitesinde? blogunda? (hangisi daha uygundur bilemiyorum ben; birileri goruyordur, yaziverir bunu)
    Sevgi simgeleri
    Sevgi fotograflari
    Sevgi desenleri
    Sevgi videolari
    Sevgi sozleri (Sevgili Pinar da alir bunlari farkindalik tisortlerinde kullanir :-))

    4. Neden "multilanguages" cokdilli bir iyi dilekler kervanimiz olmasin!

    5. Birisi tutar bunu facebook'ta mesela bir grup kurar, gene cok dilli ve baslik ingilizce olarak yer alir bu kez de...
    a)Mesela "Sevginin yasama gecmis hali olalim" dilegini dileyen kendi dilinde soyleyip videosunu ceker ve bircok dilden bu dilegin kisa videolari yanyana gelir. Biz de bircok dilden bunu soyleyebilme sansina erisiriz...
    b)Bu iyi dilek metni cesitli dillere cevriledurur.
    c)

    6.

    Benden simdilik bu kadar. Bunu hayal etmenin beni ne kadar heyecanlandirdigini anlatamam. Dunyada kimbilir bu iyi dilekler metnini gorse hemen onu okuyup tekrar edecek kimbilir kac kisi vardir!

    Sevginin yasama gecmis hali olalim.
    Sevgiyi kucuk saksilarda yetistirelim, sevgiyi tarlalara ekelim. Sevgi agaclari dikelim. Sevgi ciceklensin, meyvalar versin, tohumlarini niyet ruzgari butune tasisin, yaysin. Tum hucrelerimizin kalplerinin aynalarini parlatalim.

    Sevgiyle
    Tugay

    YanıtlaSil