30 Temmuz 2009 Perşembe

Şimdinin Gücü- Kitap

Şimdinin Gücü Uygulama Kitabı'ndan rastgele bir sayfa açtım:

"Kendinize şunu sorun:
Yaptığım şeyde sevinç, rahatlık ve hafiflik var mı? Eğer yoksa, zaman şimdiki anı örtüp karartıyor ve yaşam bir yük ya da bir mücadele olarak algılanıyor demektir.

Eğer yaptığınız şeyde bir sevinç, rahatlık ya da hafiflik yoksa, bu ille de yaptığınız şeyi değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez. Nasıl'ı değiştirmek yeterli olabilir. "Nasıl" daima "ne"den daha önemlidir. Elde etmek istediğiniz sonuçtan çok, bunu nasıl yaptığınıza daha fazla dikkat verip veremeyeceğinize bakın. En büyük dikkati yaşanan anın sunduğu şeye verin. Bu, olanı tamamen kabul ettiğiniz anlamına gelir, çünkü siz en büyük dikkati bir şeye verip de aynı zamanda ona direnemezsiniz.

Siz şimdiki anı onurlandırır onurlandırmaz, tüm mutsuzluk ve mücadele ortadan kalkar ve yaşam sevinç ve huzurla akmaya başlar. Şimdiki-anın farkındalığıyla davrandığınızda, yaptığınız her şey -en basit eylem bile- bir nitelik, özen ve sevgi duygusuyla dolu hale gelir
."
(Şimdinin Gücü Uygulama Kitabı, Eckhart Tolle, Akaşa, s. 36-37)


Olan'ı, nasıl'ı fark ettiğimiz nice anlar dileğiyle...


2 yorum:

  1. evet, bu işte bir iş var... Halecim bu kadarına pes denir ancak...

    YanıtlaSil
  2. bu hemen okunup bır kenera bırakılacak bır kıtap degıl.oncelıkle bunu soylemem lazım 2 ,3 hatta ozumsemek ıcın 4 defa okunması gereken bır kıtap.ınanın cok sey katıyor.uygulamalı okuudm yaklasık 18 gunde bıtırdım ve sonra bır daha.gercek bır kıtap hayata daır ıcındekı hersey.

    YanıtlaSil