11 Mart 2009 Çarşamba

Hızlı Değişim İsteği

Yaşamın esneklik egzersizlerine tabi tutulduğumu düşündüğüm şu günlerde, sörf tahtasını dalgaların üzerinde tutmak için pür dikkat kesildim... Haliyle önümdeki ve en yakındaki dalgalara odaklandığımdan, üstünde keyifle aktığım blog yazıları yavaş yavaş arkadan geliyor, hatta bekliyor... Sürece teslim oldum, dikkatle izliyorum...

Yine şartlar gereği hızlıca çanta toplayıp, yollara düşmeme birkaç saat kala, geçen gün neredeyse kendi kendine masamın üzerine gelip, orada kalan kitabı rastgele açtım. Bakalım bu kez de birçoğumuzun yaşamıyla örtüşecek bir cümle olacak mı? :)

"Bir şey gösterildiğinde/bir şeye dikkat çekildiğinde, tek düşüncemiz yanlıştan doğruya gitmek oluyor. Yanlışa ulaşmamızın yıllar aldığı gerçeğine rağmen, doğruya bir anda ulaşmaya çalışıyoruz."
"When anything is pointed out, our only idea is to go from wrong to right, in spite of the fact that it has taken us years to get wrong: we try to get right in a moment."
F.M.Alexander
(Teach Yourself Alexander Technique, Richard Craze, 1996:68)

Fark ettiğimiz alışkanlıkları, tutumları, anlayışları, kalıpları değiştirmeye, dönüştürmeye çalışan hepimize kolaylık, anlayış, empati, şefkat, kararlılık ve süreçte 'keyif' almayı hatırlamamız dileğiyle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder