2 Eylül 2009 Çarşamba

Sözler...



Sözler kalpten çıkarsa kalbe ulaşır;
ağızdan çıkarsa kulaktan öteye gitmez.
Arap atasözü



2 yorum:

  1. Sevgili Hale;

    Dun kapımın önünde gördüğüm bir şeyi blogunda paylaşmak istedim. Oturduğumuz eve taşındığımızda kapının önünde çimenlerin üzerinde bir döşeme taşının üzerinde duran bir kap vardı, bizden önce evde oturanlar tarafından bırakılmıs, biz de el sürmemiştik. birisi o taşi yerinden kaldırmış bir kenara koymuş, altından da kıvrım kıvrım dışarı çıkmaya çalıştıkça kendi içinde düğümlenen çimler görünür oldu. her nasılsa kendi iç dünyamıza benzettim ben bunu. yeşerecek çimlerin üzerlerini taşla örtüyoruz, çimler bir taraftan topraktan güç alırken bir taraftan tepelerindeki taş yüzünden ne tarafa büyüyeceklerini şaşırıp, kıvrılıp, birbirlerine dolanıp kalıyorlar.

    ruhumuzdaki taşları farkedip, kaldırabilme gücü diliyorum hepimize, öyle ki duygularımız yeşerebilsin, büyüyebilsin.

    sevgiyle kal;

    Deniz

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hale, aynısı değil belki ama daha bir saat önce okumuş olduğum için ve yürekle ilgili olunca, buraya da yazasım geldi.
    "'Hoşça kal' dedi tilki. 'Gizim şu, çok basittir: İnsan ancak yüreğiyle gerçeği görür. Göz, hiçbir şeyin özünü göremez.'
    Küçük Prens unutmamak için yineledi: 'Göz, hiçbir şeyin özünü göremez' " (Saint Exupery, Küçük Prens, Oda Yay. XXI. bölüm)

    Sevgiyle
    Tugay

    YanıtlaSil